woensdag 13 mei 2015

Dag 47: Saint-Astier - Mussidan (24 km - 1157 km)

Vandaag loop ik de ganse dag in de vallei van de rivier de Isle. Geen bossen en geen pittige klimmetjes, maar overwegend vlak. Mijn gids was duidelijk: neem voldoende voorraad mee want onderweg is niets te vinden. En dat klopt helemaal! Eigenlijk is de route van vandaag heel eenvoudig te omschrijven. Ofwel loop ik naast of op de Departementale 3, ofwel loop ik langs de spoorweg, ofwel langs de rivier. En daarmee is alles gezegd. Dus tot morgen allemaal.

Ik loop vandaag weer als een kieken zonder kop rond. De oude bewegwijzering is op veel plaatsen weggehaald. De nieuwe route heb ik niet gevonden, behalve de laatste 5 à 6 kilometers. De beschrijving in het boekje is moeilijk te volgen op kaarten van 1/100.000ste. Niet dat ik veel heb moeten zoeken naar de juiste weg hoor. Vandaag was het echt niet zo moeilijk. Gewoon tussen spoorweg en rivier blijven en je moest in Mussidan terechtkomen. Mijn besluit: koop de gids Lepère niet meer! Maar informeer u op de website van het Franse Genootschap Saint Jacques. Of koop een gids met kaarten van minstens 1/50.000ste zodat je in het slechtste geval gewoon op kaart kunt lopen. Vanaf Limoges is het echt niet meer te doen. Dus als er lezers van mijn blog, vrijwiliger of bestuurslid zijn bij het Vlaamse Genootschap, gelieve de boodschap over te maken! Ik kon vandaag een gids van het Nederlanse Genootschap inkijken en stel vast dat het morgen en de volgende dagen van hetzelfde liedje is. Maar wij leven op hoop, elke dag kom ik een beetje dichter bij Spanje, en volgens ingewijden heb je daar geen kaarten of gidsen nodig.
Ondertussen ontwikkelen wij hier onze eigen pelgrimsvocabulaire (enkele voorbeelden):
Een Napoleoneke doen: langs een lange rechte weg lopen;
Voeten nokken: voor het vertrek voeten insmeren met NOK-zalf.
Ik zal er af en toe nog eentje tussensmijten in de toekomst.Ook proficiat aan Liesbeth en Joris en de familie met de geboorte van hun zoontje Leon. En zo breidt de familie weer wat uit. Morgen draag ik mijn dag op aan de nieuwe spruit en tegelijk aan de ganse familie. En het wordt een lange dag, meer dan 30 kilometer met vermoedelijk vanaf de middag regen en een daling van de temperatuur van meer dan 10 graden (max 19 graden).


Tot slot wens ik iedereen nog een goede Rerum Novarum (bedankt voor de tip Rosaline en Lucien).

1 opmerking:

  1. Op deze rerum novarumdag wens ik je een fijne tocht.blij dat je kleine Leon en onze familie vandaag meeneemt op je lange tocht: hopelijk zonder al te veel regen (hier schijnt de zon nog) of verkeerde pijlen.buen camino

    BeantwoordenVerwijderen