zondag 22 maart 2015

Dag 1: Vilvoorde - Heverlee Park (27 km)


De eerste dag zit er bijna op. Het is nu 19 uur en wij hebben net gedaan met eten. Nu even tijd maken om mijn blog bij te werken. De teksten schrijf ik off-line, en straks gaan wij in een cafeetje op zoek naar WiFi. Onze camper staat aan de abdij van Vlierbeek in Kessel-lo, een 5-tal km van mijn eindpunt van vandaag: de abdij van Park in Heverlee. Ik kwam aan rond 15u20 en voelde mij goed. Belangrijk: geen blaren en nergens pijn! Ik stapte de 25,7 km dus in goed 5 uren. Spijtig van de regen die mij bijna heel de weg achtervolgde. De veld-  en boswegeltjes waren in heuse modderpoelen herschapen. Veel plaats om even uit te blazen was er niet, nauwelijks een bank en geen beschutting tegen de regen. Ik vond een eerste onderkomen in een bushokje aan de kerk van Erps Kwerps en een tweede pas in Leuven. Ik liep dus in 2 etappes van goed 12km. De Abdij van Park was spijtig genoeg potdicht (zaterdag gesloten). Ik vond ook  geen stempel in de nabijgelegen brasserie, maar kreeg daar wel een handtekening. Morgen bij mijn vertrek probeer ik toch nog een stempel te pakken te krijgen.

Het was al vroeg dag vandaag. Er was toch wel wat stress voor mijn vertrek. Vanaf 8u30 stroomden de familieleden en vrienden binnen. Dat er zoveel mensen mij kwamen uitwuiven deed mij maar ook Magda heel veel deugd. Magda kon niet volgen met de koffie en alle 50 koffiekoeken werden verorberd. Klokslag 9u30 kondigde ik dan mijn vertrek aan, nog een welgemeend dankwoord, een groepsfoto aan de voordeur en het uitwuiven kon beginnen. 100 meter verder was ik uit het zicht, mezelf afvragend waar ik aan begonnen was (en ik bedoel dit positief hoor). Een goede 5 km verder, aan de rand van het domein van het Domein van Ribeaucourt te Perk  kreeg ik werkelijk de verrassing van de dag. Midden een veldweg op een grote steen stond in krijt geschreven: “Compostela 2230 km”. Wie dit gedaan heeft weet ik niet, ik weet zelfs niet of het voor mij bedoeld was, maar het  kwam aan. Misschien wordt deze nobele daad nog door iemand opgeëist maar zeker een dikke bedankt. Dit gaf mij vleugels (en dat was nodig want de eerste modderpartij kwam er net aan).

Vandaag voelde ik mij omringd en gesteund door mijn vrienden, door allen die aanwezig waren, allen die lieten weten dat ze er graag hadden bij geweest, alle ‘vind ik leuk’s en berichtjes op Facebook en per mail. Ik neem graag de intenties en vragen mee van familie en mede-parochianen, en zal daar gedurende mijn tocht op terugkomen. Vandaag is een dag voor mezelf. “Als je een droom hebt moet je die koesteren en nooit laten gaan” (Carol Burnett). De droom wordt werkelijkheid.

P.S. WiFi gevonden in café de Rozenkrans, ik drink 'zeer toepasselij'k een Broeder Jacob

3 opmerkingen:

  1. U kom bij me terug geloof in mensen, katholieke Belgen. Ik zal voor U bidden. Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had ik een goed steentje uitgekozen in Perk om mee te nemen tot Foncebadón? Ik kon er zaterdagmorgen niet bij zijn, maar wou je op deze manier goede moed wensen voor je tocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Koen, goed gedaan. Dit deed echt deugd. Ik had het nog niet direct door dat het uw steentje was daar zo midden op mijn pad lag. Gelukkig moet dit niet mijn rugzak. Grts Jan

    BeantwoordenVerwijderen